Alt inkludert, av Marit Eikemo

BCB80B4F-659B-4497-887F-F9BCAB7C56B3.jpeg

Marit Eikemo er et navn jeg har merket meg for lenge siden. Men av en eller annen grunn har bøkene aldri kommet meg i hende. Før nå. Ved en ren tilfeldighet kom jeg over Alt inkludert i boksjappa.

Ai ai ai, så bra! For et persongalleri, for en handling! Du vet den følelsen, har ikke jeg møtt disse folkene før? Bor ikke noen av dem i mitt nærmiljø? Et kort handlingsriss; Agnes og datteren Maja på 6 flytter  til et nytt sted. Moren har  leid en leilighet som ifølge annonsen er delvis møblert. Det er den ikke. Den er helt tom, og alt denne lille familien har med seg er hver din trillekoffert. Det er en kjellerleilighet i et hybelhus de skal bo. Sammen med studenter, arbeidsinnvandrere og en gammel syk  forfatter på loftet.

Utleieren gir Agnes depositumet tilbake all den tid  leiligheten er tom. Dermed begynner jobben med å møblere, og det meste kan skaffes på Finn.no. Men det er ikke gjort i en håndvending når du ikke kjører bil, og har begrenset med midler. Samtidig skal det leves et liv, det skal spises, soves, lekes og helst finne noen  venner. Iallefall til Maja.
V får vite  lite, eller så godt som ingenting om Agnes og Maja sitt liv. Her er ingen forhistorie. Likefullt, Marit Eikemo  skaper troverdige karakterer og situasjoner. Det er noe hverdagslig over det hele, samtidig anes en uro, noe ubehagelig, uten at det er noe påtrengende eller stor dramatikk. Boka ga meg assosiasjoner til Anna Gavalda, et forfatterskap jeg forøvrig liker svært godt. Kanskje har det med den vakre nynorske  språkdrakten å gjøre, nei, jeg tror der hsr mer med karakterene å gjøre, uten st jeg kan si noe mer om det. Men altså, Marit Eikemo sin bok, Alt inkludert, anbefales herved. Jeg vil lese mer av Eikemo.
#sommerles #lesesommer #lesegleder #gledeleser #litterærekarameller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s