Teaterrus i teaterhus.

3A106A49-F1C0-463B-986D-E73DCA807EAA

Teater er aldri så godt som når det rører ved sjelen, og pirker i tankene.

Forestillingen Personer, steder og ting er en slik forestilling. Det handler om avvenning og rus, eller kampen for tilværelsen med eller uten rus.  

Scenen er en slags hvit kube, med publikum på hver side. Vi følger Sara og hennes kamp på behandlingsinstitusjonen. Det aller meste av forestillingen foregår på værelset til Sara, eller i grupperommet. Med en strøken og supereffektiv regi kjører vi  berg og dalbane gjennom et behandlingsopplegg, nærmere bestemt tolvtrinnsmodellen.

Ine Jansen spiller gnistrende godt, så troverdig, så nært at vi føler vi nesten tar del i opplegget. Anneke von der Lippe imponerer med de kjappeste rolleskift, mellom terapeut, lege og mor. Mattis Herman Nyquist sin miljøterapeut, med sterkt overdrevet Grenlandsdialekt, hemmet kroppsspråk og høyvannsbukser, var et kjærkomment humoristisk innslag. Og en fyr vi dro kjensel på, for å si det sånn:-). En slags ventil i alt det triste. Kanskje noe karikert, men man fikk en slags sympati med den tidligere rusmisbrukerens ubehjelpelighet. Her kan nevnes flere gode skuespillerprestasjoner, men kanskje bør du heller dra og se det selv.

Det Duncan Macmillian som har skrevet stykket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s